aanbod

Werkplaats de Ammoniet wordt vormgegeven door Coby Goederond en Henk Hilferink.

Coby Goederond is pedagoog, cursusleider en schrijver. Henk is fotograaf, ontwerper en docent. In de Ammoniet komen deze kennis en ervaring samen in verrassende en nieuwe, inspirerende ideeën, die vorm krijgen in workshops, lezingen en projecten.


•Ideeën die bijdragen aan de natuurlijke behoefte van mensen om zich blijvend te ontwikkelen.

•Ideeën die bijdragen aan de natuurlijke nieuwsgierigheid om blijvend te willen ontdekken.

•Ideeën die bijdragen aan de natuurlijke drang om iets concreets te willen doen, te ontwerpen.


Kortom ideeën die bijdragen aan een onbevangen en frisse kijk op ons zelf en op onze leefomgeving. Een kijk waardoor we nog beter gaan zien hoe mooi de wereld is zodat wij in beweging komen en met plezier en liefde goed voor haar zorgen.


Wij geven deze ideeën vorm in een divers aanbod van workshops, lezingen en projecten waarin gewerkt wordt met (foto)beelden, verhalen en gebruik gemaakt wordt van onze prachtige Achterhoekse woonomgeving. De activiteiten vinden plaats in ons atelier of op locatie.

 Workshops

Kleur bekennen

Kijken en zien

Mooi en lelijk

Maatwerk


Lezingen

Wij geven lezingen op maat over onderwerpen binnen onze deskundigheid en onze doelstelling

Projecten

Wij ontwikkelen  allerlei projecten en participeren in initiatieven die aansluiten bij onze doelstellingen


Bij ons werk zijn wij geïnspireerd door de onbevangen, verwonderende kwaliteiten van kinderen als ze de wereld ontdekken. Wij doen een beroep op deze oorspronkelijke houding waarmee ieder mens geboren wordt en die in de loop van zijn leven op de achtergrond kan raken.

Wij geloven dat je als mens meer tot je recht komt als hij voldoet aan de natuurlijke behoefte om deze authentieke eigenschappen een leven lang te blijven ontwikkelen en herontdekken.

Een houding die alleen inhoud heeft als het vertaald wordt in concrete keuzes in je leven in de omgang met jezelf, je medemens en je omgeving. Uitgaande van het idee dat alles met elkaar verbonden is.

De vorm van de Ammoniet geeft het cyclische proces van de ontwikkeling weer, men keert terug naar het uitgangspunt met nieuwe bagage en ontwikkelt door. Dit noemen wij ons Ammoniet Ontwikkelingsmodel.
Heidenhoekweg 10B         7021 JR Zelhem         Coby Goederond         Tel. 06 127 900 60        Henk Hilferink         Tel. 06 223 026 99


Email:    cobygoederond@gmail.com    hjhilferink@gmail.com